Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Klink overweegt verplichten goedkoopste medicijn

Minister Ab Klink van Volksgezondheid overweegt artsen en specialisten te verplichten het goedkoopst beschikbare geneesmiddel voor te schrijven. Dat is een van de opties om het begrotingstekort van ongeveer één miljard euro te dichten, meldt een woordvoerder van de minister.

De woordvoerder benadrukt dat nog niet vaststaat of Klink tot de verplichting overgaat. Zij wijst erop dat het al sinds vorig jaar beleid is om zo veel mogelijk de goedkoopste medicijnen voor te schrijven. De vraag is in hoeverre een verplichting daartoe uitvoerbaar is en of deze geld bespaart. Zo moet een arts een duurder geneesmiddel kunnen voorschrijven, als een patiënt daar meer baat bij heeft.

Gat in begroting

Volgens de woordvoerster bekijkt VWS nog andere manieren om het gat in de begroting te dichten. Zo overweegt het ministerie het gebruik van maagzuurremmers niet meer te vergoeden. (ANP)

Lees ook:

Kamer roept Klink op matje over separeren

RVZ wil tijdelijke vergoeding voor nieuwe medicijnen

Ggz boos over VWS-korting van drie procent

KNMG pleit tegen bezuinigingen AWBZ

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Enig idee hoe een dergelijke verplichting te controleren? Wat is namelijk het goedkoopste medicijn op enig moment? Is de registratie wel op een dergelijke manier vorm gegeven, dat deze gegevens er uberhaupt uit afgelezen kunnen worden?

  3. Enig idee hoe een dergelijke verplichting te controleren? Wat is namelijk het goedkoopste medicijn op enig moment? Is de registratie wel op een dergelijke manier vorm gegeven, dat deze gegevens er uberhaupt uit afgelezen kunnen worden?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.