Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Klink wil babysterfte tegengaan met cliëntvolgend dossier

Mario Gibbels
Minister Klink wil een Perinataal Webbased Dossier(PWD) instellen om babysterfte tegen te gaan. Dit schreef hij op 15 juni in een brief aan de Tweede Kamer. Het dossier is een van de maatregelen die Klink wil nemen om de perinatale sterfte en morbiditeit bij spoedeisende verloskunde terug te dringen.
Klink wil babysterfte tegengaan met cliëntvolgend dossier

Dit cliëntvolgend dossier, waarvan de zwangere eigenaar is, heeft twee doelen. Enerzijds biedt het de zwangere inzicht over het verloop van haar zwangerschap en de interventies die zijn genomen of zijn gepland, anderzijds verschaft het aan de zorgprofessionals een instrument voor onderlinge gegevensuitwisseling.

Dossieroverdracht

Het PWD is daarnaast bij uitstek geschikt voor de dossieroverdracht naar de jeugdgezondheidszorg na afronding van de kraamperiode. Ten slotte kan het digitale dossier input leveren aan de Perinatale Registratie Nederland en een bijdrage leveren aan de administratieve lastenverlichting bij de verloskundige professionals. (ICTzorg)

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Beheer cliëntendossiers kan prima uitbesteed worden’

Autistische mensen digitaliseren clientdossiers

Ggz wil niet hele instellingsdossier via EPD delen

1 REACTIE

  1. Fijn. En hoe zit het dan met de beveiliging? Wie krijgt toegang om gegevens toe te voegen en in te kijken. En hoe wordt dat gecontroleerd en door wie?
    Vragen, vragen, vragen….
    En hij blijft maar doorregeren over zijn graf die Klink.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.