Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Klink wil liefst nog vier jaar door als zorgminister

Mark van Dorresteijn
Demissionair minister Ab Klink van VWS gaat het liefst nog vier jaar door met zijn hervormingsplannen voor de financiering in de zorg. Dat zegt hij in een interview met vakblad Medisch Contact.
Klink wil liefst nog vier jaar door als zorgminister

CDA’er Ab Klink ziet in D66 en VVD mogelijke regeringspartners. Ook de PvdA sluit hij niet uit, mits zij “onbevangen en toekomstgericht naar de zorgagenda kijken”. Klink reageert hiermee op PvdA-leider Wouter Bos, die zich tijdens een bijeenkomst uitsprak tegen marktwerking in de zorg. “Marktwerking is niet digitaal, met alles of niets. Wouter weet dat er veel meer in de zorgagenda zit dan hij nu suggereert”, aldus Klink in het vakblad.

Concurrentie en marktprikkels

Het interview met de demissionair minister verschijnt volgende week in het vakblad en gaat onder andere over concurrentie op kwaliteit en ‘perverse’ marktprikkels voor specialisten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Klink: taboe op marktwerking zorg kost geld

Klink noemt goedkeuring van zijn plannen onontkoombaar

Klink: taboe op marktwerking zorg kost geld

PvdA definitief tegen marktwerking in de zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Wat zou dan het alternatief zijn??
    Als Klink de lijn door zet, zich van deskundig advies laat voorzien mbt wat zich afspeelt in het veld dan weet ik zeker dat Klink goede professionals aan de zorg weet te binden. De jonge innovatieve managers zijn juist degene die de vertaalsslag moeten maken naar andere niveaus.
    Obama is inderdaad flink bezig, maar laten wij dan juist de voorbeeldrol op ons nemen. Klinkt goed..

  2. Lees alle reacties
  3. Excellentie Klink. Het lijkt mij beter om jonge Innovatieve Managers de Job over te nemen. De Zorg & de Marktwerking vraagt om Talent. Jonge Managers met Moderne ideeen, die ervaring hebben in de Moderne Wereld op het gebied van Zorgmanagement.Kijkend naar Azie & de VS wordt er heel anders omgegaan met Zorg.Kijk naar de plannen van onze President v/d VS Obhama.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.