Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Zorginkoop kan beter’

Minster Ab Klink van Volksgezondheid vindt dat bij de zorginkoop van zorgverzekeraars verbeteringen mogelijk en noodzakelijk zijn. Dat schrijft Klink in reactie op verschillende rapporten van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de Zorgverzekeringswet.

“Terwijl de concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt overduidelijk zichtbaar is, is dat op de zorginkoopmarkt nog niet het geval”, schrijft Klink. Van een doorwerking van de concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt naar de zorginkoopmarkt is nog nauwelijks sprake. De minister zegt dit geen verassing te vinden vanwege de beperkte tijd die verzekeraars hebben gehad voor de stelselovergang.

Onduidelijkheden

Daarnaast zorgen onduidelijkheid over de hoogte van de restitutievergoeding, onvoldoende zorgaanbod, onvoldoende inzicht in de kwaliteit van de aangeboden zorg en onvoldoende inkoopvoordelen voor moeilijkheden bij de invoering van concurrentie in de zorginkoop. Ook houden huisartsen geen rekening met het voorkeursbeleid van de verzekeraar volgens Klink en de NZa. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees hier de brief van Minister Klink en de verschillende NZa-rapporten:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.