Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

KNMP: apothekers houden zorg niet vol

Omdat zorgverzekeraars de begeleiding van patiënten voor en na een operatie niet vergoeden, worden apothekers op extra kosten gejaagd. Zij moeten dat nu uit eigen zak betalen 'en dat is voor hen niet vol te houden', aldus apothekerskoepel KNMP zaterdag.
KNMP: apothekers houden zorg niet vol

Vandaar dat de organisatie zorgverzekeraars met klem oproept om de zorg wel te vergoeden. ‘De begeleiding valt voor de patiënt onder verzekerde zorg. Maar doordat zorgverzekeraars hier geen vergoeding voor geven, staat deze onder druk.’ (ANP / Beeld ANP Lex van Lieshout)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De ziekenhuizen (lees mijn collega’s med. specialisten) hebben een eigen verantwoordelijkheid voor het uitschrijven en controle van de medicatie (wat blijkbaar toegeschoven wordt aan de apothekers die nu pas protesteren nu ze er onvoldoende/niet aan verdienen. Als je zo geen verantwoordde + betaalde zorg kan leveren moet je het niet doen of gratis doen. Dus nu komt boontje ook om zijn loontje (niet dus): in het verleden vanwege het geld zaken naar zich toegetrokken, nu met ‘droog brood’ (zal wel meevallen.

  3. Hoe is het in hemels aam mogelijk dat zorgverzekeraars ‘verzekerde zorg’ niet uitbetalen en overal mee wegkomen. Staan deze maffia-bewegingen nu echt boven elke wet? Het wordt tijd dat de macht van de verzekeraars gebroken gaat worden, want dit gaat ten koste van de gezondheid van de verzekerden. Aangezien de verzekeraars zelf telkens roepen ‘wie betaalt, die bepaald’ moeten de (fors) betalende verzekerden dit eens oppakken.
    Ik begin bij Menzis. Dit is de verzekeraar die mij fiks heeft opgelicht en benadeeld, ten koste van mijn gezondheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.