Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koning pleit voor samenwerking gezondheidszorg VS

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond in het Chicago Cultural Center een krachtig pleidooi gehouden om meer samen te werken met de VS op het gebied van gezondheidszorg. Hij deed dat tijdens een zakendiner in de VS, waar het koninklijk paar op bezoek is.
Koning pleit voor samenwerking gezondheidszorg VS
Foto: ANP Pool Royal Images Robin van Lonkhuijsen

De koning noemde daarbij het Rehabilitatie Instituut van Chicago, dat hij woensdag bezoekt, als voorbeeld. ‘Het instituut staat bekend om zijn geavanceerde onderzoek en vernieuwende benadering van patiënten, waarbij de kwaliteit van het leven topprioriteit heeft. Dat is een benadering die Nederlandse artsen, onderzoekers en patiëntenorganisaties sterk aanspreekt. Een goede reden om onze samenwerking te vergroten’, aldus Willem-Alexander.

Parkinson.net

Het Nederlandse ParkinsonNet sloot in het kader van het bezoek van de koning een overeenkomst met het Van Andel Research Institute (VARI). Het inititatief moet mensen met Parkison in West Michigan en de rest van de Verenigde Staten helpen. Het verdrag is ondertekend door VARI’s Associate Director of Research Patrik Brundin, ParkinsonNet CEO Bastiaan Bloem en ParkinsonNet Managing Director Marten Munneke. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.