Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kookwedstrijd voor zorginstellingen

De kookwedstrijd ‘het beste Menu van de Zorg’ wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseer door Distrivers. Ook dit jaar zal de presentatie in handen liggen van topkok Pierre Wind. Hij daagt alle zorginstellingen uit om de strijd aan te gaan met de andere keukenteams.
Kookwedstrijd voor zorginstellingen
Foto: ANP Koen van Weel

Voor cliënten in zorginstellingen is de maaltijd het hoogtepunt van de dag. Distrivers zoekt daarom ieder jaar de zorginstelling die met zijn keukenteam ‘het beste Menu van de Zorg’ serveert. Lekker en gezond zijn de ingrediënten voor een sneller herstel en een beter welzijn van de cliënten. Distrivers wil met haar wedstrijd zorginstellingen stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde en gezonde, maar vooral lekkere maaltijd aan haar cliënten te serveren. Hoofdsponsor van het evenement is Campina en Bonduelle Food Service is subsponsor.

Wedstrijd

De wedstrijd ‘het beste Menu van de Zorg’ wordt 14 en 15 mei 2014 gehouden tijdens het nieuwe evenement “Welkom in de zorg” in de Jaarbeurs te Utrecht. Een ivakbeurs voor gastvrijheid en dienstverlening. Na inschrijving voor de wedstrijd worden 9 teams geselecteerd die 14 mei in de voorrondes tegen elkaar gaan koken. De drie winnaars van de voorrondes gaan vervolgens door naar de finale op 15 mei en strijden om de hoofdprijs van 5.000 euro. Daarnaast ontvangt het beste dessert de Campina Gouden Dessertlepel  en 1.000 euro.

Deelname

Iedere zorginstelling in Nederland kan zich inschrijven. De keukenteams worden uitgedaagd door Pierre Wind om een verrassend driegangenmenu te serveren. Het menu mag zowel convenience als vers gekookt zijn als het maar lekker, gezond en verantwoord is binnen een budget van 4 euro.  Zorginstellingen kunnen zich tot 11 april via de website van Distrivers inschrijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.