Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kort geding Abvakabo en Osira van de baan

Het kort geding dat Abvakabo FNV had aangespannen tegen zorgaanbieder Osira Amstelring gaat vandaag niet door. Dat laten zowel Abvakobo als Osira Amstelring weten. De redenen die beide strijdende partijen geven voor het afblazen van het kort geding verschillen.
Kort geding Abvakabo en Osira van de baan

De vakbond en Osira Amsteling zijn al maandenlang in een strijd verwikkeld over de arbeidsvoorwaarden voor zorgmedewerkers. Het kort geding zou onder andere gaan over het instellen van het recht op een achturige werkdag voor medewerkers van Osira. Volgens de vakbond gaat het geding niet door omdat Osira heeft ingestemd met het recht op de achturige werkdag. In een persbericht laat Osira-bestuurder Rob van Dam echter weten dat het helemaal niet heeft ingestemd met een recht op een achturige werkdag. ‘Osira Amstelring erkent het belang van goede arbeidsvoorwaarden en dat er medewerkers zijn met een voorkeur voor een werkdag van 8 uur. Osira Amstelring heeft erkenning gevraagd voor het feit dat in de praktijk dit niet altijd mogelijk is, vanwege cliëntvoorkeuren op piekuren in de zorg en de financiële grenzen. Tot op zekere hoogte heeft de Abvakabo dit nu erkend en daarmee is de juridisering van het conflict van tafel.’

Tevreden

Beiden partijen schrijven in hun persbericht tevreden te zijn met de huidige overeenstemming die bestaat tussen vakbond en zorgorganisatie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Frank van Beek)

Lees meer:

Toch weer staking bij Osira Amstelring

Stakers en Osira Amstelring bereiken akkoord

Abvakabo gaat actievoeren voor betere cao-VVT

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.