Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kortsluiting oorzaak stroomstoring MC Alkmaar

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft vrijdagmiddag ruim een uur zonder stroom gezeten. Oorzaak was kortsluiting in een hoofdgenerator. De noodvoorziening had automatisch moeten opstarten, maar weigerde door onbekende oorzaak dienst. Toen de noodstroom handmatig werd aangezet, ontstond een kettingreactie, met een algehele stroomstoring tot gevolg.
Kortsluiting oorzaak stroomstoring MC Alkmaar

De stroomstoring trof het ziekenhuis rond 14.40 uur. Iets meer dan een uur later was de voorziening hersteld. Patiënten zijn niet in gevaar geweest, zei een woordvoerster van het ziekenhuis. Op de operatiekamers en de afdeling intensieve zorg namen accu’s het over, waardoor hier geen problemen ontstonden. Eén patiënt is uit voorzorg overgebracht naar een ander ziekenhuis. Alle operaties konden worden afgerond, maar wat nog op de planning stond voor vrijdag, werd afgelast.

 

Computersystemen

Het ziekenhuis nam tot de in avond geen patiënten op, omdat de computersystemen nog moesten opstarten. Mensen konden terecht in ziekenhuizen in de omgeving, onder meer in Den Helder, Hoorn en Beverwijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.