Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kremer en Leerink vertrekken bij RVS: ‘Dit zijn onze stenen in de vijver’

Na hun maximumtermijn van acht jaar treden Jan Kremer en Bas Leerink 1 juli terug als lid van de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS). Welke rapporten hadden de meeste invloed en welke verdwenen in de bureaula’s? Hoe komt de raad tot een unisono advies en wie probeerde de conclusies van een rapport te beïnvloeden?
Premium

Welk advies heeft de meeste

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. “Volksgezondheid” gaat over positieve en preventieve gezondheid en dan macro ( van het volk )! Het gaat hier dus niet over patiënten. En het is inmiddels duidelijk dat armoede, slechte huisvesting, onvoldoende scholing en dus slechte leefomstandigheden hierbij primair van invloed zijn.

  2. Lees alle reacties
  3. Jazeker, juist de persoonlijke situatie van de mensen om wie het gaat, is een belangrijk onderdeel van de context die belangrijk is. Goede zorg moet bijdragen aan het goede leven van mensen, schreef de Kwaliteitsraad ooit in haar visie.

  4. Ik hoop dat het advies Zonder context geen bewijs ook heeft gezorgd/zorgt/gaat zorgen voor kwaliteit vanuit het cliënten perspectief. Waarbij elementen als Bejegening, Aandacht, Service en Sfeer (onze BASS-formule) ‘meetbaar’ worden. Bijvoorbeeld door al het beleid te toetsen a.d.h.v. een patiënt effect rapportage (PER). Dat is wat anders dan de PREM, PROM of CQ index! Niet alles wat we ‘zien’ is meetbaar, en niet alles wat meetbaar is, zien we. Voor patiënten gaat kwaliteit van zorg veel verder dan medische handelingen. Sterker nog, veel andere aspecten vinden zij belangrijker en als die goed zijn, helpt dat om de medische handeling te aanvaarden/ondergaan!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.