Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kunst in het Planetree-concept

Bij Planetree-zorg krijgt de omgeving veel aandacht. In het 'Planetree-handboek' Putting Patients First is dan ook een heel hoofdstuk gewijd aan het waarom en hoe van kunst in zorginstellingen. Hier kunt u dit hoofdstuk uit de pas verschenen Nederlandse vertaling De patiënt op de eerste plaats downloaden.
Kunst in het Planetree-concept

Aan de hand van de biofilietheorie en de emotionele congruentietheorie legt Roger Ulrich, , uit welke kunst en waarom heilzaam is voor een patiënt. Wie na het lezen nog eens naar de kunstwerken in dit dossier kijkt, zal zijn twijfels hebben of alle werken volgens deze theorieën wel een juiste keuze zijn. Alleen zullen de twijfels van de een, niet de twijfels van de ander zijn. Want hoeveel wetenschap je er ook bij haalt, kenmerkend voor kunst is dat de beleving ervan heel persoonlijk is. Dat maakt kiezen waar anderen tegenaan moeten kijken moeilijk. Ulrich biedt daarin in ieder geval houvast.

Boek bestellen?

U kunt het boek De patiënt op de eerste plaats, mensgerichte zorg volgens Planetree bestellen bij Elsevier Gezondheidszorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.