Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwart ziekenhuissites langer dan uur per maand uit de lucht

Mario Gibbels
Een kwart van de ziekenhuissites is meer dan een uur per maand uit de lucht. Dat blijkt uit onderzoek van Uptrends dat deze week in ICTzorg magazine verschijnt.
Kwart ziekenhuissites langer dan uur per maand uit de lucht

Het onderzoek laat zien dat 22 van de 99 onderzochte ziekenhuiswebsites slechter scoort dan een uptime van 99,9 procent. Orbisch Medisch Zorgcentrum heeft de slechtst scorende website en was in de maand dat de site gemonitord werd bijna 67 uur, ofwel 2,8 dagen, niet bereikbaar. Meander Medisch Centrum was bijna 36 uur niet bereikbaar.

100 procent

Van de 99 onderzochte ziekenhuizen scoren 20 instellingen 99,9 procent, wat goed te noemen is. Van de 99 onderzochte ziekenhuizen scoren 57 instellingen zelfs een uptime van 100 procent.

Irritaties

Ziekenhuizen genereren in de regel geen omzet via hun site, hoewel dit met de invoering van e-Health wel gaat toenemen. Als een site van een ziekenhuis offline is, leidt dit voornamelijk tot irritaties bij bezoekers omdat informatie niet beschikbaar is. (Zorgvisie/ict)

Lees ook:

Trage websites kosten geld

Ziekenhuiswebsites bieden geen ruimte voor interactie

Keurmerk voor websites met medische informatie

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.