Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

LangeLand Ziekenhuis betaalt toch rest salaris

Medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen toch nog dit jaar het volledige decembersalaris. Eerder had het ziekenhuis laten weten de helft pas in januari te betalen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
LangeLand Ziekenhuis betaalt toch rest salaris
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het ziekenhuis zei zo krap bij kas te zitten, dat het niet voldoende geld had om de eindejaarsuitkering en het decemberloon uit te betalen. Maar het bestuur heeft nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars kunnen maken. Op nadrukkelijk verzoek van de werknemersorganisaties maakt het Zoetermeerse ziekenhuis nog vóór het einde van het jaar het geld over.

Achmea: genoeg geld in kas

Een woordvoerder van Achmea verklaarde vorige week tegenover Zorgvisie niet te kunnen begrijpen waarom het ziekenhuis de salarissen niet volledig uitbetaalde. ‘Wij hebben inzicht in de financiële situatie van het LangeLand. Het ziekenhuis heeft genoeg geld in kas om de

1
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. ‘Wij hebben inzicht in de financiële situatie van het LangeLand. Het ziekenhuis heeft genoeg geld in kas om de lonen uit te betalen. Het is onnodig en niet verstandig om een deel van het inkomen pas in januari uit te betalen.’.
    Dat staat hierboven in het artikel. Wat is dat voor een directeur die Brinkman dat hij voor Kerst onder zijn personeel zoveel onrust veroorzaakt. 15 dec geen loon, 24 dec weer wel. Die man heeft zich toch niet 110 procent ingespannen. Wanneer worden zulke figuren — die zogenaamd terecht heel, heel hoge salarissen hebben omdat ze zo’n belangrijke functie hebben — BUITEN GEDONDERD, ook zonder loon.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.