Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laurentius schrijft weer zwarte cijfers

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kan een positief resultaat van bijna vijf miljoen euro noteren na een moeilijke reorganisatie. Dat maakt bestuurder Jack Thiadens vandaag bekend.
Laurentius schrijft weer zwarte cijfers

Laurentius sloot 2009 nog af met een negatief resultaat van 0,7 miljoen euro. Eerder werd in 2008 een miljoen euro positief getoond, maar in 2007 werd na een reorganisatie in dat jaar met een negatief resultaat van min 7,9 miljoen euro afgesloten. Vandaag werd bekend dat 2010 de boeken in gaat met vijf miljoen in de plus.

Personele reductie

Laurentius heeft begin dit jaar een personele reductie van veertig FTE achter de rug. Daarnaast is er ook aan de organisatie gesleuteld. Bestuurder Thiadens: “Hard werken en strak sturen heeft ertoe geleid dat onze personele formatie weer terug in balans is met onze omzet. Dit hebben we kunnen realiseren zonder gedwongen ontslagen. Wanneer we rekening houden met onze omzetstijging is de formatie boven verwachting gereduceerd. We hebben aan deze meeromzet ook een mooi rendement kunnen overhouden.”

Moeilijke keuzes

Volgens Thiadens moet het ziekenhuis nog ‘moeilijke keuzes’ maken. Zo kan in Limburg binnen de ziekenhuismuren niet alle medische zorg aangeboden worden. “Onze matige financiële uitgangspositie heeft het proces van keuzes actueel gemaakt. Natuurlijk doet kiezen pijn. In 2010 waren we als managementteam veel op financiën gefocust. Een rol die we bereid waren te nemen om ons op koers te brengen. Het is de kunst om in 2011 te gaan focussen op inhoudelijke belangrijke zaken zoals kiezen in het medisch portfolio, de samenwerking met anderen in de regio, medische kwaliteit en patiëntenservice. We hebben een moeilijk jaar voor de boeg, maar hebben de begroting 2011 wel deze week definitief afgerond. Dat is toch een belangrijk moment.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Laurentius Ziekenhuis schrapt 40 arbeidsplaatsen

Laurentius krijgt nog geen steun van provincie Limburg

OK’s Laurentius Ziekenhuis weer open

Laurentius Ziekenhuis vraagt steun aan provincie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.