Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ledenraden Menzis stoppen fusie

RIJSWIJK - De ledenraden van zorgverzekeraar Menzis hebben de voorgenomen fusie van Menzis, Agis en Delta Lloyd geblokkeerd. De raad van Menzis gaf aan onvoldoende vertrouwen te hebben in het samengaan. Menzis gaat zelfstandig verder.

De ledenraad van Menzis geeft aan wel achter de strategie van Menzis te staan om te fuseren, maar voorzag bij de fusie met Agis en Delta Lloyd problemen bij het integreren van de verschillende zakelijke culturen. Bovendien zou het samengaan Menzis te weinig opleveren.

Verrast

In een eerste reactie liet Agis weten ‘verrast en teleurgesteld te zijn dat dit in dit late stadium nog gebeurt’, aangezien de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Menzis al akkoord waren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) had ook al goedkeuring gegeven.

Reorganisatie

Vakbondsbestuurder Bernard Jan de Groot van CNV Dienstenbond liet in een reactie weten er niet rouwig om te zijn dat de fusie van de baan is. Volgens hem zou die veel banen kosten. De drie zorgverzekeraars zijn momenteel bezig met reorganisaties en kunnen die beter eerst afronden, denkt hij. “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald”, aldus de vakbondsman. Verzekerden en huisartsen hebben al eerder aangegeven weinig heil te zien in de aangekondigde fusie. (ANP)

Lees ook:

‘Groot is niet per se slecht’

Fusiegolf is niet te stoppen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.