Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentis ontslaat honderden werknemers

De Groningse ggz-instelling Lentis kondigt vandaag het ontslag van zo'n vierhonderd medewerkers aan. Dit als gevolg van het landelijke beleid van overheid en zorgverzekeraars waardoor minder zware psychiatrische zorg vergoed wordt, zo meldt het Dagblad van het Noorden.
Lentis ontslaat honderden werknemers

 

 

De directieraad van Lentis moet er vandaag nog een definitief besluit over nemen, aldus DvhN, maar de medewerkers worden wel alvast ingelicht. Zo’n vierhonderd mensen gaan boventallig worden en krijgen eerst nog de kans te solliciteren op een andere baan in de organisatie. Er wordt nog niet over gedwongen ontslagen gesproken.

Lentis
Lentis heeft een hoofdkantoor en diverse vestigingen in Zuidlaren en op diverse plaatsen in de provincie Groningen. Er werken ruim 4300 mensen waarvan 2900 bij de ggz en de rest in de ouderenzorg. In 2011 sloten Lentis en zorgverzekeraar Menzis nog een meerjarencontract waarin ze afspraken dat Lentis twintig procent bezuinigt, minder cliënten opneemt en meer mensen thuis gaat behandelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.