Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lentis sluit zich aan bij e-health-netwerk

Sarah Berends
Ggz-instelling Lentis sluit zich aan bij de Gx, een strategisch netwerk van innovatieve ggz-instellingen. Samen met Minddistrict, marktleider in e-health-toepassingen, nemen de instellingen het voortouw op het gebied van e-health.
Lentis sluit zich aan bij e-health-netwerk
Foto: ANP

Cid Berger, directeur van Lentis: ‘Deelname aan het Gx-netwerk biedt kansen om ervaringen met e-health te delen en gezamenlijk programma’s te ontwikkelen. Zo kunnen we nauwer samenwerken met gebruikers en ontwikkelaars en nieuwe ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van e-health integreren in ons behandelaanbod.’

Eigen regie

Lentis is sinds een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van e-health. ‘In de pilotfase hebben we geleerd dat e-health-oplossingen kunnen bijdragen aan duurzame, toegankelijke en betaalbare zorg, ook in de toekomst. Door de inzet van e-health krijgen onze cliënten meer regie over hun eigen behandeling. Met de aansluiting bij het Gx-netwerk krijgt de verdere invoering van e-health bij Lentis een krachtige impuls’, licht Berger toe.

De Gx

De Gx is een samenwerkingsverband van ggz-instellingen die het voortouw willen nemen op het gebied van e-health. Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord legden in 2012 de basis van de Gx met als doel de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency van de zorg  te verbeteren. De afgelopen tijd is het netwerk uitgebreid met Reinier van Arkel groep, GGZ Eindhoven en de Kempen, GGZ Delfland, Mondriaan en Lentis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.