Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Leonard Witkamp: ‘Dankzij telemedicine komen artsen eindelijk weer aan patiënten toe’

Avatar
Hester Hinloopen
In 2030 zijn alle ziekenhuizen failliet. Dat is de inschatting van Leonard Witkamp, hoogleraar telemedicine en directeur van Ksyos. ‘Massale ziekenhuisgebouwen leveren torenhoge vastgoedkosten op. Door de digitale transformatie verdwijnen steeds meer fysieke instanties’.
Hoogleraar telemedicine Leonard Witkamp
Foto: Ksyos
Premium

Telemedicine bewijst zich door betere

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

3 REACTIES

  1. Goeie ouwe Koot & Bie idd – ongelooflijk vooruitziende blik. Hopelijk minder minder accuraat dan dhr Witkamp die verwacht dat telemedicine het “patiëntencontact juist verreikt”. Ik vrees idd dat de patiënt verder zal moeten reiken voor hij een normaal patiënt-arts contact kan bewerkstelligen en zich tot die tijd met POH’s, AIO’s e.a. tevreden moet stellen. Ik vrees ook dat de voortwoekerende geld-spons die de medische zorg soms lijkt te zijn, manieren vindt om de kosten toch weer verder te laten stijgen. Maar hopelijk heb ik het mis en levert telemedicine een menselijke, gerationaliseerde en prettige zorg op waar iedereen wel bij vaart.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.