Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lilian Beijer wordt lector e-health HAN

Mark van Dorresteijn
Lilian Beijer is per 1 juli 2015 benoemd tot associate lector e-health. Beijer is onderzoeker revalidatie, spraak- en taaltechnologie en e-health bij de Sint Maartenskliniek. Het lectoraat is ingesteld door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Lilian Beijer
Lilian Beijer is per 1 juli 2015 benoemd tot associate lector e-health - Foto: HAN

Het associate lectoraat e-health maakt deel uit van de programmalijn Zorgtechnologie van het Lectoraat Innovatie in de Care. Het nieuwe associate lectoraat richt zich in eerste instantie op chronische –revaliderende- patiënten en op de opleidingen van het Instituut Paramedische Opleidingen van de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM). Gezien de focus op e-health voor revalidatiepatiënten is er ook een nauwe relatie met het Centre of Expertise Sneller Herstel.

Onderzoek

Beijer gaat de uitvoering van het onderzoeksplan op zich nemen en combineert deze functie bij de HAN met haar huidige aanstelling. Vragen die bij het onderzoek aan bod komen zijn: Welke factoren binnen de kennisdomeinen bepalen een goede toepassing van e-healthproducten? Welke randvoorwaarden zijn nodig in de zorgomgeving om implementatie te realiseren? Welke processtappen zijn onderdeel van de valorisatie van nieuwe producten in dit zorgdomein? De uitkomsten van onderzoek worden bij voorkeur ingezet voor de vertaling van ontwikkelde producten over grenzen van disciplines heen. In de opleidingen van GGM en van de faculteit Techniek van de HAN wordt expliciet aandacht besteed aan het belang en de ontwikkeling van multi- en interdisciplinaire kennis over e-health.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.