Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Live: Isala Publiekacademie over beroerte

Mark van Dorresteijn
De Isala Publieksacademie start vanavond om 20.00 uur en gaat over chronische pijn. Op deze pagina kunt u de uitzending live volgen. Sprekers zijn neuroloog Peter van den Berg en radioloog Zwenneke Flach. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken.
Live: Isala Publiekacademie over beroerte

Iedereen heeft er wel eens over gehoord: een scheve mond, verlammingsverschijnselen, niet meer goed uit je woorden komen. De signalen van een beroerte. Maar wat moet je doen als je een beroerte herkent, waarom is snel handelen zo belangrijk en welke (nieuwe) behandelingen zijn er mogelijk in de Isala klinieken? Ieder jaar krijgen ongeveer 41.000 mensen voor de eerste keer een beroerte. Dat zijn meer dan 100 personen per dag. Tijdens de derde lezing van de Isala Publieksacademie staat daarom het thema beroerte op het programma.

Twitteren over de uitzending kan op het Twitterkanaal: #IPA12

Sprekers

Van den Berg legt uit wat een beroerte eigenlijk is, waarom het belangrijk is om een beroerte snel te herkennen en wat de rol van trombolyse is. Ook zal hij ingaan op risicofactoren die de kans op een beroerte groter maken. Flach gaat dieper in op de rol van diagnostisch onderzoek bij een beroerte, en geeft inzicht in een nieuwe behandelmethode. Bij deze methode wordt via de lies een katheter ingebracht tot bij het stolsel in het bloedvat, zodat het stolsel plaatselijk verwijderd kan worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.