Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Live: Isala Publiekacademie over fertiliteit

Mark van Dorresteijn
De Isala Publieksacademie start vanavond om 20.00 uur en gaat over chronische pijn. Op deze pagina kunt u de uitzending live volgen. Sprekers zijn fertiliteitsarts en seksuologe Marjolijn Blankestijn en klinisch embryoloog Max Curfs.
Live: Isala Publiekacademie over fertiliteit

Blankestijn geeft een kijkje in de keuken van het Fertiliteitscentrum Isala. De beleving van de patiënt staat in haar verhaal centraal. Curfs vertelt over het lab. Hij gaat in op de nieuwste behandeltechnieken en brengt voor het voetlicht voor welke moeilijke keuzes de artsen dagelijks staan.

Twitteren over de uitzending kan op het Twitterkanaal: #IPA12

Marjolijn Blankestijn

Blankestijn heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is begonnen als schoolarts Jeugdgezondheidszorg. Na enkele jaren gewerkt te hebben als Vakdocent Gezondheid- en Ziektenkunde is ze in 1996 bij het Fertiliteitscentrum van de Isala klinieken gestart als Fertiliteitsarts met als aandachtsgebied seksuologie. Na het afronden van haar opleiding tot arts-seksuoloog bij RINO Noord te Amsterdam is ze sinds 2012 ook werkzaam als Arts-seksuoloog binnen de afdeling Gynaecologie van de Isala klinieken. Blankestijn bekleedt daarnaast verschillende maatschappelijke vrijwilligersfuncties, o.a. als lid Ouderraad Basisonderwijs, lid Medezeggenschapsraad Basisonderwijs en bestuurslid Landelijke Rijvereniging Hasselt.

Max Curfs

Curfs heeft zijn studie Biologie gevolgd aan de Katholiek Universiteit Nijmegen. Hij is afgestudeerd in de fysiologisch-biochemische richting. Vervolgens is hij assistent in opleiding geworden binnen de vakgroep Anatomie en Embryologie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van Katholieke Universiteit Nijmegen. Daar is hij in 1995 gepromoveerd. Sinds 1995 is hij Klinisch Embryoloog binnen het Fertiliteitslaboratorium van de Isala klinieken. Curfs heeft diverse publicaties op zijn naam staan en heeft verschillende bestuurlijke functies bekleedt. Vanaf 2010 is hij RVE-voorzitter en Directeur Klinisch Embryoloog binnen de Isala klinieken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.