Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Livio mag afstand nemen van omstreden arts

Mark van Dorresteijn
De rechter heeft zorginstelling Livio in Enschede in het gelijk gesteld in een zaak tegen een basisarts. Livio hoeft de arts niet meer in dienst te nemen en een opleiding aan te bieden. Dat meldt RTV Oost.
Livio mag afstand nemen van omstreden arts

Hans Arnoldy, bestuursvoorzitter, zegt tegen RTV Oost dat deze uitspraak een eind maakt aan de procedure. Hij heeft van de advocaat van de arts vernomen dat die zich erbij neerlegt. Ook Livio onderneemt geen verdere stappen meer. ‘We gaan er vanuit dat zijn toekomst elders ligt.’

Werk bij Livio

In het halve jaar dat de man bij Livio heeft gewerkt, heeft hij amper contact gehad met bewoners of medewerkers. ‘Zijn kring van contacten is redelijk beperkt gebleven en navraag bij mensen die hem wel kenden, heeft geen rare dingen opgeleverd’, aldus Arnoldy.

Strafrechtelijk verleden

De arts zou in maart beginnen met een opleiding tot verpleeghuisarts in De Cromhoff. In december werd bekend dat hij een strafrechtelijk verleden heeft verzwegen. De man kreeg vijftien cel voor een moordpoging op zijn vrouw. Hij huurde twee verslaafden in om zijn vrouw in brand te steken. Zij raakte daardoor ernstig verminkt, maar overleefde de aanslag. Volgens de rechter had hij dat moeten opbiechten. De arts verklaarde dat hij voor zijn ouders had gezorgd in Egypte en vulde zo het gat in zijn CV. Hierdoor zijn de arbeidsverhoudingen zo verstoord, dat een arbeidscontract niet langer mogelijk is. Ook de geëiste schadevergoeding hoeft Livio niet te betalen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.