Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LOC directeur overleden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op 54- jarige leeftijd is afgelopen zondag Yvonne van Gilse overleden.
Yvonne van Gilse
Yvonne van Gilse - Foto: LOC

Bevlogen bestuurder

Van Gilse is acht jaar directeur geweest van LOC Zeggenschap in zorg, landelijke organisatie van cliëntenraden. De organisatie herinnert zich haar als “een bevlogen bestuurder met een groot hart voor de mensen in ons land die afhankelijk zijn van zorg. De gepassioneerde en tegelijkertijd pragmatische manier, waarop ze de LOC-visie ‘waardevolle zorg’ uitdroeg, heeft bij velen tot grote waardering voor het gedachtegoed van LOC geleid.”

LOC

LOC Zeggenschap in zorg is de grootste landelijke cliëntenorganisatie en vertegenwoordigt medezeggenschapsorganen in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en jeugd-GGz, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, thuiszorg, verpleging & verzorging, verslavingszorg en welzijn. Er zijn 1.500 cliëntenraden aangesloten bij LOC, zij vertegenwoordigen samen zo’n 600.000 cliënten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.