Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luc de Witte benoemd als directeur EIZT

Mark van Dorresteijn
Luc de Witte is per 15 januari 2014 benoemd als directeur van het Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT).
Luc de Witte benoemd als directeur EIZT

Doel van EIZT is de uitvoering van een regionaal zorginnovatieprogramma en het ontwikkelen en verzorgen van daaraan gerelateerde opleidingen en scholingsprogramma’s op hbo en mbo-niveau. Het expertisecentrum is een publiek-privaat samenwerkingsverband van zorgorganisaties, bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Gezondheidszorg van de toekomst

Met de huidige manier van werken in de zorg zal in de komende jaren een groot tekort aan capaciteit en middelen ontstaan. EIZT wil een bijdrage leveren aan het in stand houden van goede gezondheidszorg in de toekomst. Hierbij staat de patiënt centraal. Het expertisecentrum realiseert haar bijdrage door de gezondheidszorg te vernieuwen. Daarbij is veel aandacht voor technologie in de zorg zoals de inzet en ontwikkeling van robotica, nieuwe hulpmiddelen voor patiënt en zorgverlener en bruikbare zorg op afstand.

Brede samenwerking

In EIZT werken Zuyd Hogeschool, Fontys hogeschool en de drie Limburgse ROC’s nauw samen met een groot aantal regionale zorgaanbieders en het bedrijfsleven. Het expertisecentrum EIZT is vooral in de regio zuidoost Nederland actief en heeft haar uitvalbasis in de Zorgacademie Parkstad te Heerlen. De ambitie is om landelijk van betekenis te zijn. Het centrum is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als Centre of Expertise in het hbo.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.