Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luc de Witte sleept ‘TOP-subsidie’ binnen voor apparaat voor zelfmanagement

Mario Gibbels
Bijzonder hoogleraar Luc de Witte heeft een TOP-subsidie ontvangen om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om patiënten met COPD of diabetes te ondersteunen bij het zelf ‘managen’ van hun ziekte door het volgen van leefregels. Het gaat om een eenvoudig apparaatje dat de mate van lichamelijke beweging in het dagelijks leven meet en de patiënt feedback geeft over die beweging.

Het gebruik van dit apparaatje wordt onderdeel van de zorg en behandeling door het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en huisartsen. Bestaande methoden om COPD- of diabetes-patiënten tot bewegen aan te zetten geven vaak teleurstellende resultaten. De kern van dit onderzoek is dat samen met de patiënt individuele bewegingsdoelen afgesproken worden en dat de patiënt vervolgens met hulp van eenvoudige technologie feedback krijgt over de mate waarin die doelen gehaald worden. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.