Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maarten Andriessen wordt directeur Scheper Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Maarten Andriessen wordt de nieuwe directeur van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, onderdeel van Zorggroep Leveste Middenveld. Andriessen is nu directeur Medische Zaken, Kwaliteit en Veiligheid van het UMCG.
Maarten Andriessen wordt directeur Scheper Ziekenhuis

Hij volgt hiermee Maarten Rutgers op. Rutgers gaat zich als bestuursvoorzitter richten op de Zorggroep Leveste Middenveld. De huidige Bethesda-directeur Kees Donkervoort gaat ook stoppen en neemt de functie van vice-bestuursvoorzitter van de raad van bestuur van de zorggroep op zich.

Verzelfstandiging Leveste

De benoeming van Andriessen is onderdeel van de verzelfstandiging van de Leveste zorggroep. De groep bestaat uit het Scheper Ziekenhuis, Leveste Care, het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen en Stichting het Zorgpalet. De vier zelfstandige onderdelen krijgen ieder een eigen bestuurder. Hans Poortier wordt directeur van Leveste Care. Wie de functie van directeur van het Bethesda Ziekenhuis en Stichting het Zorgpalet gaan invullen is nog niet bekend.

Salariskosten

De raad van bestuur stelt dat de salariskosten niet hoger zullen worden. “Onze organisatie krijgt in zijn geheel minder directiemanagers. De salariskosten worden daardoor niet hoger.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.