Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Machel Nuyten nieuwe directeur VPTZ Nederland

De vereniging Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ Nederland) heeft vanaf 1 september een nieuwe directeur. Machel Nuyten volgt dan Hans Bart op die in mei is overgestapt naar de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). In de tussenliggende periode heeft interim-directeur Johan Grevenstuk, leiding gegeven.
Machel Nuyten nieuwe directeur VPTZ Nederland

In zijn vorige functie was Nuyten senior sectoreconoom gezondheidszorg en publieke sector bij de ING. Hij heeft in de ruim twee jaar dat hij daar werkzaam was, onder andere onderzoek gedaan naar de wensen van de charitassector inzake de dienstverlening door banken. Andere eerdere functies waren secretaris gezondheidszorg van VNO-NCW en MKB Nederland en senior beleidsjurist bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Financiering

De VPTZ schrijft in een persbericht: “Machel zal zich primair bezighouden met het zekerstellen van een goede financiële basis voor de vereniging en haar 206 lidorganisaties, zodat de activiteiten in de toekomst gecontinueerd kunnen worden. Aanvullend op de subsidie en het verwerven van andere financieringsmiddelen zal hij veel aandacht besteden aan een goede positionering van VPTZ in het veld van de palliatieve zorg.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Staatssecretaris maakt palliatieve zorg in het buitenland mogelijk

‘Sluit informatie palliatieve zorg beter aan op doelgroep’

VUmc werkt mee aan Europese opleiding palliatieve zorg

Zorg op afstand voor palliatieve cliënten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.