Administratieve triage

Redactioneel commentaar door Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Klagen over de regeldruk en de administratielast in de zorg gebeurt overal ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk wordt sinds jaar en dag gemopperd over de bureaucratie van de National Health Service. In Duitsland was de bureaucratie in de zorg enkele jaren geleden een verkiezingsthema. Hier in Nederland zijn we blij als de vijfminutenregistratie, het symbool van doorgeschoten administratiedrift, eindelijk is afgeschaft.

Enige weken geleden maakte adviesbureau Berenschot de resultaten bekend van een jaarlijks onderzoek naar de overheaduitgaven en administratieve lasten in de langdurige zorg. De trend is dat die lasten verschuiven van het hoofdkantoor naar de werkvloer. Zorgprofessionals in

0
26

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.