Besturen met angst als metgezel

‘Lef is dat je de angst op de koop toeneemt bij beslissingen die je neemt. Dat je weet dat het mis kan gaan’, zegt Fred Plukker. Hij is een ervaren interim-manager die vooral de laatste jaren heel wat ziekenhuizen van binnen heeft gezien.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotoburo Dijkstra

De lijst van organisaties waar hij heeft gewerkt, is lang. Fred Plukker werkte onder meer bij Duin en Bosch, inmiddels opgegaan in Parnassia, de Maartenskliniek, het Westfriesgasthuis, Zaans Medisch Centrum, VU medisch centrum en Radboudumc. Zijn nieuwste initiatief is ‘De crisisbrigade’, een organisatie die training en advies geeft aan bestuurders in acute noodsituaties.

Plukker (69) volgde lang geleden naast zijn studie psychologie de avondopleiding tekenen aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij zocht een baan zonder een langdurige relatie met een bedrijf of een organisatie. ‘Ik wilde me moreel niet voor lange tijd binden.’ Toch duurde het

0
112

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.