Bestuurder met lef ziet waar de kansen liggen’

Wat vinden de externe toezichthouders op de zorg goede bestuurders? Moeten die lef hebben of liever niet? Wat is voor hen besturen met lef? En hebben zijzelf in hun functie lef moeten tonen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Anja van Balen, sector banker healthcare ABN Amro. Foto: Herbert Wiggerman

Anja van Balen: ‘Een bestuurder met lef is voor mij een bestuurder die durft te zeggen tegen de medewerkers: wij runnen een bedrijf. Pak het bedrijfsmatig aan. En ik weet, dat is in de zorg erg ingewikkeld. Maar kijk vooruit en zie waar de kansen liggen. Nu gaan veel bestuurders ervan uit dat ze moeten houden wat ze hebben. Dat is hun anker. Maar je moet echt durven veranderen. De maatschappij zal over tien jaar echt niet 20 procent van het bbp uitgeven aan zorg. Nu is dat al 14 procent.

Wat me in de curatieve zorg opvalt, is dat

0
61

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.