Bestuurder moet consolideren en innoveren

De druk op zorgbestuurders is zo groot dat innoveren erbij in dreigt te schieten. Bestuurders moeten de fun-factor van vernieuwen niet vergeten, vindt Richard Janssen, bijzonder hoogleraar bestuur en management in de gezondheidszorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Richard Jansen. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Innoveren is niet makkelijk voor zorgbestuurders. Zorgorganisaties lopen in het stelsel van gereguleerde marktwerking grote financiële risico’s. Ze hebben te maken met een veelheid aan partijen bij wie ze zich moeten verantwoorden. Het gevaar is dat die zakelijke kant te veel aandacht opeist, waardoor zorgorganisaties onvoldoende vernieuwen. ‘Bestuurders moeten speelruimte voor innovatie creëren door financieel hun eigen huis op orde te hebben’, zegt Richard Janssen, bijzonder hoogleraar bestuur en management in de gezondheidszorg. Zorgvisie spreekt hem voor zijn oratie die hij op 24 november houdt. Over tweebenig besturen: de balanceeract tussen consolideren en innoveren.

Drie ingedriënten

Voor succesvolle innovaties zijn

0
52

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.