Bestuurders met lef zijn mensen die anderen succes gunnen’

Wat vinden de externe toezichthouders op de zorg goede bestuurders? Moeten die lef hebben of liever niet? Wat is voor hen besturen met lef? En hebben zijzelf in hun functie lef moeten tonen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Marian Kaljouw: ‘Iemand met lef durft af te wijken van de regels in het algemeen belang. Die durft een risico te lopen in het belang van de burger. Bestuurders met lef zijn ook mensen met een visie, waarin ze zelf geloven. Mensen die authentiek zijn en die anderen succes gunnen. Die anderen laten sprankelen. Ik noem dat altijd mensen die negens om zich heen verzamelen. Liefst mensen die beter zijn dan zijzelf en niet alleen mensen bij wie ze positief afsteken.
Het bestuur van het Prinses Maxima kinderoncologisch ziekenhuis gaat heel duidelijk voor het belang van de kinderen met

0
78

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
78
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.