Bestuurders moeten alleskunners zijn

Headhunten is nog steeds mensenwerk. Maar big data gaat de zoektocht veranderen, voorspellen headhunters Pieter Cortenbach en Klaus Schmitt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Beeld: S.John/Fotolia

Gezocht: zorgbestuurders met lef. Bestuurders die het welzijn van patiënten en medewerkers vooropstellen en daarvoor desnoods regelgeving omzeilen. Headhunters fronsen hun wenkbrauwen bij het thema van deze special. ‘Bestuurders zullen zich te allen tijde aan de regels moeten houden’, zegt Pieter Cortenbach van Vanderkruis, een bureau voor executive research. Klaus Schmitt is het daarmee eens. Geloofwaardigheid is volgens hem de belangrijkste eigenschap voor bestuurders. ‘Alles wat je belooft aan medewerkers en patiënten moet je kunnen waarmaken, anders verlies je je geloofwaardigheid en daarmee het vertrouwen.’

Veel in huis hebben

Bestuurders in de zorg moeten veel in huis hebben. Ze moeten

0
76

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.