Blended care heeft de toekomst

De gezondheidsstatus van chronisch zieken die zelf online hun ziekte managen, is dezelfde als die van patiënten die alleen gebruikmaken van reguliere zorg. Dat blijkt uit onderzoek van Esther Talboom-Kamp.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 3, 2018
Esther Talboom: 'Ontwikkelaars van platforms moeten zich inleven in de patiënt.'

‘E-health of reguliere zorg, voor de gezondheidssituatie van chronisch zieken maakt het niet uit. Die is in beide gevallen hetzelfde. Wel kan zelfmanagement, ondersteund door e-health en geïntegreerd in de reguliere zorg, patiënten met COPD of trombose helpen hun ziekte te reguleren. Blended care is een interessant model voor de zorg van morgen. Patiënten bezoeken e-healthplatforms zelfs vaker als ze coaching van zorgverleners krijgen en de informatie toegevoegde waarde heeft voor de kwaliteit van leven.’

Dat zegt Esther Talboom-Kamp, voormalig huisarts en bestuursvoorzitter van het diagnostisch centrum Saltro, gespecialiseerd in testen voor onder meer bloed-, long-, en hartfuncties met Midden-Nederland

0
94

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.