Boeken

Recensie van 'Minder focus, meer effect' en Bladeren met Monique Kavelaars.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Recensie

Minder focus, meer effect

Voor meer creativiteit, succes en plezier in je leven Srini Pillay

Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen

Prijs € 18,99

Neurowetenschapper Srini Pillay schreef een manifest tegen de hedendaagse obsessie met resultaatgerichtheid. Al die tijdschema’s, takenlijsten en agendameldingen die horen bij ‘de cultus van het focussen’ hebben zelden het beloofde effect. Want, legt hij uit, ons brein zit zo in elkaar dat focussen en ontfocussen niet zonder elkaar kunnen. Neem de lichtstraal van een zaklantaarn: alles wat zich in het perifere gezichtsveld afspeelt, zie je slechter. Enkel focussen is dus een verarming. Ook leidt hyperfocus tot minder empathie,

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.