Boeken

Bespreking van het boek 'Hoe heeft het zover kunnen komen? Een frisse blik op de gezondheidszorg' en Bladeren met Marjolein de Jong, bestuurder van Groenhuysen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Recensie

Hoe heeft het zover kunnen komen?
Een frisse blik op de gezondheidszorg
Peter kapitein
Paperback
239 Pagina’s
Uitgeverij water
Prijs € 19,90

Niemand mag artsen belemmeren patiënten de beste zorg te geven, stelt Peter Kapitein, ‘niet de overheid of de politiek en niet de ziekenhuisdirectie’. In de praktijk gebeurt dat wél volgens deze patient advocate, die zelf lymfklierkanker heeft gehad. In zijn doortimmerde betoog legt hij de vinger op zere plekken in de zorg. Hij verklaart ze vanuit het ‘Medisch Industrieel Complex’: het samenspel tussen overheid, onderzoekers, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en last but not least de industrie. In dit

0
16

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.