Boeken

Bespreking van 'Angstcultuur', een boek van Peter Fijbes, en in de subrubriek 'Bladeren met' het favoriete boek van Peter Ploegsma: 'The 7 habits of highly effective people'.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

RECENSIE

ANGSTCULTUUR
KRIJG GRIP OP ANGST IN ORGANISATIES
PETER FIJBES
PAPERBACK
224 PAGINA’S
BOOM
PRIJS € 24,99

Een sociaal veilige cultuur is voor zorgorganisaties cruciaal. Professionals moeten fouten immers openlijk kunnen bespreken om herhaling te voorkomen. In haar onderzoek naar het overlijden van meerdere patiënten op de kno-afdeling van het UMC Utrecht, constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat het schortte aan een open werkklimaat. Sommige medewerkers spraken van een ‘angstcultuur’. Maar wat is een angstcultuur? Organisatieadviseur Peter Fijbes ontleedt het fenomeen in zijn boek. In een angstcultuur is de vrees collectief, belemmerend, en prominent aanwezig, en wordt deze stelselmatig

0
41

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.