Boeken

Recensie van het boek 'Veiligheid in de ggz. Leren van incidenten en calamiteiten' en in 'Bladeren met' het favoriete boek van Chrit van Ewijk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Veiligheid in de ggz. Diagnosis Uitgevers.

RECENSIE

VEILIGHEID IN DE GGZ.
LEREN VAN INCIDENTEN EN CALAMITEITEN
ALETTE KLEINSMAN, NICO KAPTEIN
GEBONDEN 132 PAGINA’S
DIAGNOSIS UITGEVERS
PRIJS € 22

De ggz is een zorgsector waar specifieke incidenten op de loer liggen. Vanuit de aard van sommige psychiatrische ziekten kunnen patiënten suïcide plegen, geweld gebruiken of zelfs een moord begaan. Calamiteiten die leiden tot heftige publieke verontwaardiging en grote impact hebben op alle getroffenen: het eventuele slachtoffer en nabestaanden, de patiënt zelf en diens familie, maar ook de professionals.

De auteurs hebben ervaring met incidenten in de ggz. Kaptein is calamiteitenonderzoeker, Kleinsman is psychiater en maakte als leidinggevende

0
31

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.