Botheid loont!

De afgelopen maanden was ik betrokken bij de gesprekken over een nieuw éénjarig hoofdlijnenakkoord. We begonnen die gesprekken met heel veel ambities. Maar gaandeweg werd duidelijk dat we de grootste ambities misschien beter konden bewaren voor een volgend meerjarig hoofdlijnenakkoord en dat we het eenjarige akkoord beter eenvoudig konden houden. Zo hebben we het uiteindelijk ook gedaan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wouter Bos
Wouter Bos, voorzitter raad van bestuur VUmc. Foto: Michiel de Ruiter

Maar daarmee zijn die ambities natuurlijk niet weg, integendeel! En laat ik een van die ambitieuze onderwerpen nog maar eens naar boven halen: zijn we in staat om met elkaar een radicale vermindering van registratie- en rapportagedruk af te spreken?

Als je dit punt agendeert krijg je meestal de respons dat het uiteraard een nobel streven is en dat we uiteraard af moeten van niet-nuttige en niet-noodzakelijke registraties en rapportages. Ik voorspel u: dat wordt dus niks. Het doet me altijd denken aan hoe ik als minister van financiën botte normen over de gewenste afname van het financieringstekort moest verdedigen

0
151

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.