Change

Voor grote veranderingen is tijd nodig, veel tijd. Voor de invoering van value based healthcare (vbhc) neemt VU medisch centrum tien jaar de tijd. Dat heeft Mark Kramer, lid van de raad van bestuur, onlangs gezegd op een congres van Zorgvisie en VUmc.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Kramer wijst op de invoering van evidenced based medicine. ‘Evidenced based medicine laten werken, heeft twintig jaar geduurd.’ Kramer relativeert ook de bruikbaarheid van het vbhc-concept. ‘Ik denk dat we ingewikkelde patiënten niet kunnen volgen met de systematiek van Porter.’

Ook het academische collega-ziekenhuis LUMC neemt de tijd voor een geleidelijke invoering van value based healthcare. Het ziekenhuis creëert de faciliteiten. De professionals dienen zelf de initiatieven te nemen. Scheidend hoogleraar Job Kievit heeft enkele weken geleden kanttekeningen geplaatst bij blind geloof in het gedachtengoed van Michael Porter, de uitvinder van vbhc.

Nederland kan lering trekken uit de ervaringen die

0
47

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.