Column Jacqueline Joppe

Tijdwinst haal je niet uit schrapsessies.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jacqueline Joppe, bestuurder Zorggroep Elde. Foto: Bert Jansen Fotopersburo

Het gemiddelde arbeidscontract in de zorg heeft 26,2 uur. Daarvan gaat 10,5 uur op aan administratie blijkt uit onderzoek van Nivel. Niet gek dus dat medewerkers administratieve werkdruk ervaren en initiatieven om regels te schrappen als paddenstoelen uit de grond schieten. Toch is dat niet de ultieme oplossing.

Schrapsessies gaan vooral over laaghangend fruit. Over de eeuwige voorbeelden van de 5-minutenregistratie in de thuiszorg of de registratie van de koelkasttemperatuur. Maar daar zit niet de grote winst. Het zit niet zozeer in minder regels, maar vooral in de manier waarop wij regels hanteren en vastleggen. Moeten we echt zoveel noteren

0
140

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.