Creatieve nieuwelingen

Sociale ondernemingen zijn in opkomst. Doordat zij zelf inkomsten uit de markt halen, hebben ze geen hinder van afnemende overheidsgelden. Zij kunnen heel praktisch inspelen op de zorgbehoeften van de cliënt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
V.l.n.r. De oprichters van Granny’s Finest Jip en Niek, samen met grandpa Hans, granny Joke en granny Paula. Foto: Liza Dikkerboom

We kennen allemaal de schrijnende verhalen over ouderen die zorg nodig hebben, maar deze onvoldoende krijgen. 900.000 ouderen voelen zich eenzaam; circa 20 procent van de ouderen die thuiszorg krijgt, is ondervoed. Momenteel is ‘slechts’ 17 procent van de Nederlanders 65 jaar of ouder, maar hun aandeel groeit tussen nu en 2040 naar 26 procent en daarnaast worden de mensen steeds ouder.

De politiek onderkent deze problemen, maar lijkt niet bij machte ze op te lossen. Simpelweg meer geld steken in de ouderenzorg is geen oplossing. Zowel de politiek als zorgprofessionals onderkennen dat ‘de’ oudere niet bestaat en dat er

0
26

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.