De agenda van: Jan Harm Zwaveling

Een van de belangrijkste taken van een ziekenhuisbestuurder is goede ideeën samenbrengen en die dan nog beter organiseren. Als voorzitter raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum deed Jan Harm Zwaveling dat onlangs met het onderwerp preventie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jan Harm Zwaveling, bestuursvoorzitter Máxima Medisch Centrum
Jan Harm Zwaveling, bestuursvoorzitter Máxima Medisch Centrum

Dinsdag 23 april

‘Vandaag had ik een vergadering met de afdeling chirurgie. De zorg verandert van genezen naar voorkomen. Ook de tweede lijn heeft een opdracht op het gebied van preventie. We doen al veel aan actieve revalidatie. Mensen die een zware operatie moeten ondergaan, zetten we op de fiets. We noemen dat ‘prehabilitatie’, waarmee we mensen die een zware ingreep in het vooruitzicht hebben, heel actief voorbereiden, zodat ze in goede conditie aan de operatie beginnen. Nu willen we al die ideeën bij elkaar brengen en uitbreiden. Tijdens de overleggen komt veel emotie los. Met een versnellingsteam – een

0
79

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.