De bal begint te rollen’

Steeds meer zorgbestuurders laten zich accrediteren. 'De animo groeit', zegt Marjanne Sint, in een terugblik op drie jaar lidmaatschap van de accreditatiecommissie NVZD.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marjanne Sint, lid accreditatiecommissie NVZD. Foto: Fotoburo Dijkstra bv

Zorgbestuurders zagen aanvankelijk niets in accreditatie. Hun beroepsvereniging, de NVZD, zag het in 2012 als een manier om het vertrouwen in bestuurders te herstellen. In die tijd lag de reputatie van zorgdirecteuren in duigen. De media berichtten aanhoudend over gouden handdrukken en bestuurders die meer verdienden dan de Balkenendenorm. De verloren juridische strijd tegen de Wet normering topinkomens versterkte het imago van ‘graaiers’. De accreditatie moest hieraan een einde maken. Die moest aantonen dat bestuurders hun vak wel degelijk uitermate serieus nemen.

Maar de animo was op zijn zachts gezegd niet groot. Sterker nog, er was veel weerstand. Welk probleem

0
73

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.