De deugd in het midden

De kabinetsformatie klapt, de onderhandelaars bijten zich vast in hun posities. De Amerikaanse president Trump zegt het klimaatverdrag op en in verscheidene landen staan nationalisten en kosmopolieten recht tegenover elkaar.
Hoogleraar en RVZ-voorzitter Pauline Meurs
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

De kabinetsformatie klapt, de onderhandelaars bijten zich vast in hun posities. De Amerikaanse president Trump zegt het klimaatverdrag op en in verscheidene landen staan nationalisten en kosmopolieten recht tegenover elkaar. Polarisatie is aan de orde van de dag, het is bijna een way of life geworden. Eigen standpunten en geloofsovertuigingen zijn heilig, worden met kracht verdedigd en steeds in extreme bewoordingen geformuleerd.

Ook in de zorg lijkt dit proces van polarisatie om zich heen te grijpen: de verpleeghuiszorg is slecht en voldoet

0
37

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in