De ggz op zijn kop

BuurtzorgT biedt tweedelijns-ggz op een radicaal andere manier aan. Niet in klinieken, maar bij mensen thuis. De zorg wordt geleverd door zelfsturende teams, zonder managers en zonder contracten met verzekeraars. Oprichter Nico Moleman: ‘Wij zijn begonnen met de vraag: wat vinden cliënten goede zorg?’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
BuurtzorgT
Nico Moleman zet met BuurtzorgT de ggz op zijn kop. Foto: Mieke Meesen

Psychiater Nico Moleman startte in 2013 met BuurtzorgT, samen met Jos de Blok van Buurtzorg Nederland. ‘Daarvoor bood ik ggz in de wijk aan met MoleMann Mental Health. Maar dat was toch niet helemaal het format waarnaar ik op zoek was. Ik wilde de zorg nog dichter bij de mensen brengen en nog beter laten aansluiten op hun wensen. Met Jos de Blok had ik het vaak over hoe de ggz eruit zou zien als er geen administratieve of financiële belemmeringen waren. Als er alleen een behandelaar en een cliënt zouden zijn en het circus van verzekeraars, zorgpaden en registratiedruk

0
137

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.