De innovatie

Meer halen uit een CT-scan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Technisch geneeskundige Richte Schuurmann schreef software dat lekkage langs een stent in de aorta kan voorspellen.

Door een nieuwe rekenmethode in te zetten, kan in de toekomst lekkage bij stents voorspeld worden. Technisch geneeskundige Richte Schuurmann kwam tijdens zijn promotieonderzoek tot die ontdekking. Samen met Jean-Paul de Vries, hoofd vaatchirurgie in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, heeft hij een softwaremethode ontwikkeld waarmee je bij patiënten met een verwijding van een slagader, een aneurysma, die geopereerd zijn aan de buikslagader, kunt controleren of de stent goed is geplaatst en voldoende contact maakt. Een vaatchirurg plaatst een stent met een minimaal invasieve ingreep, de EVAR-behandeling, waardoor de druk op het aneurysma vermindert. Er moet genoeg contact zijn tussen

0
32

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.