DE INNOVATIE: Triage bij de ggz-crisisdienst

Een patiënt met een mogelijke beroerte die op de eerste hulp in het ziekenhuis aankomt, wordt eerder gezien dan een patiënt met een gebroken been. Gestructureerde en geprotocolleerde triage wordt op veel plekken in de zorg toegepast, maar nog niet bij de ggz-crisisdienst.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Rudie/Fotolia

Het idee van een gestructureerde triage is de uitkomst van een overleg van de multidisciplinaire focusgroep acute psychiatrie van het Netwerk Acute Zorg Noordwest en SpoedZorgNet AMC. Tijdens het overleg kwamen verschillende knelpunten naar voren. Een daarvan was dat de norm – 80 procent van alle patiënten moet binnen twee uur worden gezien – niet werd gehaald. Toen ontstond het idee van een gestructureerde telefonische triage waarna de meest acute patiënten als eerste worden gezien. De norm zou dan vaker kunnen worden gehaald; vooral belangrijk bij patiënten die snel hulp nodig hebben.

De focusgroep maakte een triageprotocol, waarin de mogelijke

0
64

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.