FOCUS: ‘De markt is in ons vizier gekomen’

In de thuiszorg is het franchisemodel van Home Instead opvallend. Eric Kindt haalde het Amerikaanse concept in 2011 naar Nederland en heeft nu twintig franchisenemers met in totaal 24 vestigingsregio's. Daar komen dit jaar nog tien vestigingsregio's bij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Focus Nieuwe verdienmodellen in Zorgvisie magazine nr. 9-2018
De caregivers krijgen de tijd voor hun cliënten en leren hen echt kennen. Foto: Home Instead Thuisservice Franchise

Toen Eric Kindt in 2011 het exclusieve recht kocht om het Amerikaanse concept Home Instead in Nederland uit te rollen, kostte hem dat tussen de anderhalf en drie ton in euro’s. In Kennemerland startte hij de eerste Nederlandse vestiging, waar hij nog steeds eigenaar van is. Kindt is dus behalve franchisegever zelf ook franchisenemer.

Geleidelijk kwamen er franchisenemers bij. Begin 2017 waren er een stuk of twaalf. Vanaf dat jaar besloot Kindt met Home Instead ook gecontracteerde thuiszorg te gaan doen. De verandering in zorgwetgeving in 2015, waarbij de AWBZ werd opgesplitst in Wlz en Wmo, maakte dat mogelijk. Daarna

0
42

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.