De positieve effecten zijn enorm’

Een game spelen en leren tegelijk. Serious gaming wordt steeds vaker ingezet als tool om te informeren en te onderwijzen. Van een dementiegame tot een game tegen ouderenmishandeling: velerlei onderwerpen worden door middel van spelletjes behandeld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Kom Tu Darmstadt

De rol van serious gaming in de gezondheidszorg groeit. Zo lanceerde Sevagram in 2016 een dementiegame waarmee mantelzorgers, familieleden, verzorgenden en andere geïnteresseerden kennis over de ziekte dementie kunnen opdoen. Een ander voorbeeld is de opkomende game tegen ouderenmishandeling. Ouderenorganisatie tanteLouise en Stichting Mentorschap West-Brabant tekenden in juni een overeenkomst voor de ontwikkeling van dit spel.

Motiveren

Binnen de revalidatie krijgt serious gaming ook een steeds grotere rol: het wordt gezien als belangrijk hulpmiddel om mensen te laten bewegen en te motiveren. Een voorbeeld hiervan is de ‘Superhuman Sports Design Challenge’. Hier worden combinaties gemaakt van fysieke spellen met technologie

0
94

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.